Ο Δρ. Βασίλειος Καλλές είναι Στρατιωτικός Ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), έχοντας παρακολουθήσει μέρος της κλινικής εκπαίδευσης στη Χειρουργική στο Baylor College of Medicine, στο Houston των ΗΠΑ. Το 2008 εντάχθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί έως σήμερα ως Επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στη Χειρουργική, εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία και την Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού στα διεθνούς φήμης Νοσοκομεία St George’s University Hospital, London, UK και Basingstoke and North Hampshire Hospital, Basingstoke, UK, καθώς και στη Μονάδα Μαστού του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών (Διευθυντής: Καθ. Γ. Ζωγράφος). Επίσης, στα πλαίσια της εκπόνησης της Διδακτορικής του Διατριβής με ερευνητικό αντικείμενο τον Καρκίνο του Μαστού, διετέλεσε συνεργάτης της Μονάδας Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, ολοκληρώνοντας σημαντικό ερευνητικό έργο. Τον Ιούλιο του 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, τον Οκτώβριο του 2014 ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές του με αντικείμενο την «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική», λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στο επιστημονικό του έργο συγκαταλέγονται 62 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 130 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια, καθώς και συμμετοχή σε διεθνείς, πολυκεντρικές μελέτες με αντικείμενα Χειρουργικής Μαστού (Αποκατάσταση Μαστού μετά από Μαστεκτομή, Ογκοπλαστικές Τεχνικές Διατήρησης Μαστού) και Γενικής Χειρουργικής. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών με αντικείμενο τον Σχεδιασμό και την Ερμηνεία Κλινικών Μελετών από την κορυφαία παγκοσμίως Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins University των Ηνωμένων Πολιτειών, και για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με 8 εθνικά και 2 διεθνή βραβεία και επαίνους, καθώς και με «Εύφημο Μνεία» από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τόσο στη βασική και κλινική έρευνα του καρκίνου του μαστού, όσο και στην ανάπτυξη πρωτοκόλλων βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με παθήσεις του μαστού.

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας.